Små tips på självförsörjning

I dag drömmer allt fler om att lämna det stressiga livet bakom sig och ta klivet till att bli självförsörjande. Men vad krävs då för att bli självförsörjande? Här ges lite tips på vägen om du också går i tankarna om att bli mer självständig från samhället.

Ha tålamod

Det många glömmer bort när de drömmer om att bli självförsörjande är att det kostar och tar mer tid i början än vad det kanske ger. På sikt kan man dock njuta av livet som självförsörjande men det gäller att få saker och ting att hända först. Oavsett om du blir självförsörjande eller inte är det dock nödvändigt med Villaförsakring.se om olyckan är framme. Här kan du se och jämföra vem som har mest fördelaktig försäkring för just ditt hem. För självförsörjning krävs en del hårt arbete och man måste vara redo med sitt tålamod. Ibland kan det hända att det man satt i jord t.ex. blir förstört eller att man förlorar höns till räven och då gäller det att ha optimism och en stark övertygelse om att livet som självförsörjande ändå är rätt för en.

200 kvadratmeter

Hur mycket mark du behöver för att täcka hushållets behov av grönsaker och bär varierar men man brukar säga att det krävs 200 kvadratmeter för att täcka en persons behov av mat för ett år. Multiplicera det med antal familjemedlemmar och där har du ungefärligt mätt hur mycket som krävs för att täcka ert behov av grönt. Några tips för grönsaker är det självklara, välj näringsrika grönsaker och helst grönsaker som går att skörda länge. Squash och sockerärtor är två bra exempel på mat som uppfyller bägge punkterna. Om du har ett större land så satsa på potatis och morötter, något som både mättar och brukar gå åt i de flesta hushåll. Välj många olika sorter och var noggrann med att ta hand om jorden på bra sätt för att få bästa möjliga skörd.

Att skaffa höns

Att skaffa höns, både för att det är trevligt men också för att få ägg, är en bra investering. Drömmen om att kunna gå ut och plocka sina egna ägg till frukosten delas av många och är inte en ouppnåelig dröm. Viktigast att tänka på är att de är väl skyddade från räven och hålla koll så att de inte smittas av kvalster. Viktigt då är att ta ut och tvätta alla höns och tupp och sanera hela inhägnaden. Vanligtvis överlever hönsen kvalster men det kan hända att någon eller några av djuren är hängiga en tid framöver. Om du bor större kanske drömmen om även andra djur är möjligt?

Plantera ut träd med frukt och buskar. Bär är oerhört nyttigt och till sommaren brukar buskar och träd ge rikligt med utdelning. Bär har även fördelen att de går att frysa in uppemot ett år.

Och för att inte glömma, solceller. Även om vintern är lång och mörk så ger solceller definitivt utdelning på vår, sommar och höst och väljer du rätt elbolag kan du dessutom sälja ditt överskott av el.