Älska vägen, så når du målet

Många gånger sätter vi upp ett mål, som att gå ner i vikt, tjäna mer pengar eller städa oftare. Ibland lyckas vi uppnå målet, andra gånger inte. Istället för att fokusera på målet, bör du älska vägen som tar dig fram till målet.

Ditt mål

Låt oss säga att du har som mål att komma i form. Så du anmäler sig till Vasaloppet eftersom en kompis kom i form genom att träna till Vasaloppet. Målet blir hela tiden att du ska a) gå ner i vikt, b) lyckas ta dig igenom de nio milen. Idén kan vara fantastik om du älskar att åka skidor och vara ute i naturen. Om det däremot bara känns kallt och besvärligt, så kan just Vasaloppet vara en dålig väg till att gå ner i form.

Älska vägen

Får att nå ditt mål ska du älska vägen fram dit. Hitta den motionsform som du vill utöva, vare sig du behöver gå ner i vikt eller inte. Hitta det slags arbete som du älskar att gå till – oavsett lön. Det är bättre att ha ett arbete som ger dig några tusenlappar mindre i månaden, men som du verkligen trivs med, än att du ska tillbringa dina dagar i vantrivsel. Livet är nu. När vi älskar vägen som för oss fram till målet går det så mycket lättare. Vi uppnår målet, och kan sedan bara fortsätta. Visst, det finnas saker som vi aldrig kommer att älska, men genom att försöka hitta ett bra sätt att utföra uppgifter på, så blir det roligare och lättare.