En friare livsstil

Många sitter idag fast i sina ekorrhjul och drömmer om en friare livsstil. Vad detta exakt betyder är olika för alla. Ofta betyder det att man har lite mer pengar, mer tid eller får ägna sig åt sin passion lite mer. Här kommer några förslag på hur man kan nå fram till en friare, kanske enklare livsstil.

 

Förenklat boende

 

Bor man i en bostadsrättsförening ska man se till att byta till en heltäckande fastighetsförvaltning med både jurister och tekniker på sin reportrar. Då slipper man mycket huvudvärk. Ett boende ska även inredas så att det är lätt att städa och har bekväma möbler. Själva hallen ska vara funktionell och snygg, så att man kommer hem till rätt stämning varje dag. Många kan föredra att bo i lägenhet istället för hus, för att inte behöva lägga tid på husskötsel. Kan man flytta till en mindre lägenhet sparar man in en hel del i hyra, vilket kanske gör att man kan flytta närmare sitt arbete, eller nära och kära. Att transportpendla dagligen långa sträckor, är något som verkligen bromsar upp i livet.

En bättre ekonomi

För att kunna ha en förenklad livsstil, som på längre sikt kanske betyder att man går ned i arbetstid, behöver ekonomin vara på sin plats. Har man kreditkortsskulder bör man ta tag i dem genast. Då är det bra att prioritera i vilken ordning man gör detta. Utan en prioritering kommer man sällan någon vart. Det första man ska göra är att se till att man amorterar på lånen varje månad. Därefter ser man till att ekonomin i stort går runt, även om man tvingas leva på budget. Man ska alltså få bort ett eventuellt magont som kan följa av en ansträngd ekonomi. Först när dessa punkter är adresserade kan man påbörja ett sparande som på sikt kan leda till att man kan köpa något man drömt om.

Satsa på sin passion

Även om man inte kan jobba med sin passion, är det aldrig för sent att ha det som en hobby. Oavsett om det är fotografering eller dans man älskar, ska man avsätta en kväll i veckan då man ägnar sig åt detta. Många har på den här vägen faktiskt gjort ett arbete av sina intressen och man ska inte bli förvånad om man själv kanske når dit en dag. Om man bloggar och berättar om sin passion ökar chanserna för att kunna träffa likasinnade.