Livsstil: småbarnsförälder

Många säger att du får ett helt nytt liv när du får barn. Men sanningen är den att det är du själv som bestämmer om ditt liv ska bli något helt annat än vad det var innan när du fick barn. Ditt sätt att leva, dina intressen, drömmar och mål behöver inte ändras för att du har barn.

 

Att bli förälder för första gången är förstås något som du inte varit med om tidigare och därför kan det underlätta att vara väl förberedd när dagen väl kommer. Här kommer därför några tips för en ny förälder.

 

Produkter

Du behöver inte känna stress för att du ska ha alla produkter som du och ditt barn behöver på en och samma gång. Låt det ta tid och börja med att köpa det som är mest nödvändigt. Du kan kolla in specifika märken, till exempel det franska babymärket Candide som har kuddar, lakan, madrasskydd och kläder till de allra minsta barnen för att se vad de har i deras sortiment och avgöra själv vad du tycker är mest nödvändigt till att börja med.

Lägg upp din tid

Att småbarnsföräldrar har ont om tid är inte är en hemlighet. Därför är det viktigt att du har det i åtanke och planerar din tid i den mån som du kan eftersom barn kan vara oförutsägbara. Ju längre tid du är förälder desto mer kommer du att kunna planera efter ditt barns dygnsrytm och rutiner. Glöm inte bort att planera in dina egna aktiviteter också. Om du innan du fick barn tyckte om att läsa eller gå på yoga så kan du fortfarande göra det, om du tar dig tiden.

Ta med barnen

Om du inte har möjlighet att få barnvakt så kan du fortfarande utföra dina aktiviteter. En annan sak som många tror är att resa och upptäcka världen tar slut i och med att man får barn, men om resande är en del av din livsstil så kan du ta med dem. Enda skillnaden är att du har en eller flera små personer att se efter. De kommer antagligen att uppskatta och minnas det senare när de blir äldre att ni spenderade mycket tid tillsammans.

Ekonomi

Det sägs att de första åren med småbarn är de kämpigaste, så även när det kommer till den ekonomiska biten. Därför avslutas den här artikeln med några tips på hur du kan spara pengar när du är småbarnsförälder.

Köp inte allt nytt

Du kan få alla småbarnsprylar och kläder till ett rejält nedsatt pris om du vet vart du ska leta. Kolla runt på olika köp och sälj sidor eller på second hand så kan du hitta bra produkter utan att det ska behöva kosta skjortan.

Jämför priser

Innan du spontanköper något kan du jämföra priserna mellan butikerna. Om du till exempel har spanat in den barnvagn du vill ha så kan du jämföra priset mellan butikerna.

Handla kläder utanför säsong

Sista tipset är att handla kläder utanför säsong. Om du handlar vinterkläder på sommaren så hittar du dem oftast till ett rejält nedsatt pris.