Livstil: Digital nomad

 

En digital nomad är en person som reser och arbetar på samma gång. Den digitala utvecklingen har skapat sådana möjligheter för oss att vi kan ha datorn som kontor och ett kafé som arbetsplats.

Digitala nomad

Under det sista decenniet har det utvecklats en community med människor som lever mycket globala liv: de reser från plats till plats och jobbar under tiden. En månad i London, en vecka i en liten franska småstad, sommaren i släktens sommarstugan utanför Leksand och tre månader i New York. En nomad är ju en person som vandrar med sin hjord från plats till plats och lever i tält. En digital nomad reser från plats till plats med sin dator.

Vad krävs det för att bli en digital nomad?

Du behöver ha ett jobb som du kan utföra framför datorn. Skribent, bokföring, fotograf, konsult inom IT eller marknadsföring, Youtuber eller hålla på med aktier. Sedan reser du mellan olika platser och länder. Det finns en stor community som ger tips, råd, vänskap, samarbeten och även sängplats. Du kan hyra lägenhet eller rum ett par månader på en plats, för att sedan bo en vecka på vandrarhem i ett annat land. Du bör ha pengar på banken innan du börjar ditt digitala nomadliv, då det kostar att resa.