Det trivsamma hemmet

Är du en aktiv person som alltid söker nya äventyr eller på olika sätt ser till att fylla vardagen med liv och rörelse? Härligt – då är du säkerligen medveten om ditt välmående och vikten av en aktiv livsstil. Det finns dock alltid en liten risk att vardagen blir allt för aktiv och att det inte riktigt finns tillfälle att komma ner i varv.

 

Ett stående tips för dig som lever en aktiv livsstil till både vardag och helg är att skapa en trivsam oas hemma. Det kan vara en viktig bit för hela ditt välmående eftersom ett harmoniskt hem genererar välmående och tid för avkoppling.

Inred med luft och ljus

Många människor som lever ett aktivt liv, oavsett om det är friluftsliv, resor i jobbet, socialt umgänge eller motionsträning, behöver ytor. Det finns en risk att den aktiva människan känner sig instängd i utrymmen som inte genererar tillräckligt med ljus och luft. Risken finns då att hemmet istället för välmående genererar depression. När hemmet är en lugn oas är det så mycket lättare att varva ner, spåna idéer och fylla på med ny energi. För dig som har siktet inställt mot ett specifikt mål blir stunden hemma mer konstruktiv och energiberikande. Nu kan du luta dig tillbaka i fåtöljen eller lägga dig en stund på sängen samtidigt som du planerar dina nästa steg och delmål.

Ett stående tips är därför att inreda ditt hem på ett luftigt och lättsamt sätt. Välj exempelvis ett luftigt konsolbord med smart förvaring till hallen istället för en tung möbel som blockerar ljus och luft. Satsa på samma typ av möbel till andra sektioner i hemmet såsom TV-hörnan, arbetsplatsen och sovrummet. Idag finns ett stort utbud av trendiga konsolbord i olika material som passar till en mer sober och luftig inredning. Mer luft och ljus är helt rätt för dig som behöver koppla av hemma utan att känna dig instängd eller uttråkad.